Ви є тут

Відкрите практичне заняття з дисципліни «Сільськогосподарська радіоекологія»

    «Гірчить Чорнобиль крізь роки, гірчить...», - такими словами розпочато практичне заняття у групі «Є»  4 курсу Тульчинського коледжу ветеринарної медицини БНАУ на тему: «Гігієна праці при роботі на радіо-забрудненій території».

    Викладач клінічних дисциплін Коваль О.С. ознайомила студентів з основними принципами радіаційної безпеки, методикою дезактивації речей, одягу, взуття, техніки, території та  засобами індивідуального захисту і особистої гігієни під час роботи з радіоактивними речовинами.

    Заняття було пронизано відлунням Чорнобильської трагедії через стіннівки, книжкові виставки, презентації,  які підготували студенти. Цікавим було і місце проведення практичного заняття – Державна пожежно-рятувальна частина №14 м.Тульчина.

    На завершальному етапі практичного заняття була проведена екскурсія по музею Чорнобиля. Розповідь Грубого  Василя Степановича – завідувача музеєм, який знає про мирний атом не тільки з книг, надав студентам вражаючу інформацію  про наслідки Чорнобильської техногенної катастрофи. Експонати музею нагадали про беззахистність людини перед всесильним атомом.

    Практичне заняття було пізнавальним, змістовним, насиченим, що сприяло підвищенню практичних умінь та навиків студентів.

    Викладачі та студенти коледжу щиро подякували за змістовну екскурсію працівникам Державної пожежно-рятувальної частини №14 м.Тульчина.