Ви є тут

Вечір-реквієм "Чорнобиль – чорний біль…" .

  26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії атомної енергетики аварія, що призвела до страшних наслідків для багатьох поколінь.

  В пам'ять про подію в технікумі пройшов вечір-реквієм "Чорнобиль – чорний біль…".

  Підготували і провели цей захід студенти 1-х курсів та групи 2-А, під керівництвом викладача фізики Саковської В.В.. Виступаючі ознайомили студентів з причинами та наслідками аварії на ЧАЕС; розкрили екологічні аспекти чорнобильської проблеми, суть радіоактивного впливу на організм людини та тварин; відкрили яскраві приклади героїзму та  самопожертви українських пожежників, які першими взяли на себе удар ядерної стихії і вступили в двобій з небувалим вогнем, затулили собою світ від ядерного лиха ціною власного життя  та всіх інших  ліквідаторів аварії, які до осені 1986 року активно боролися з наслідками катастрофи.  

  Студенти – учасники дійства, глибоко прониклися цією проблемою людства і  щиро намагалися передати це глядачам. Влучні вірші і розповіді кращих читців технікуму Сімоник Ю., Куцан Н., Деревянка Д., Крук Т., Гріщенко В., Ткаченко Л., Запорожець А., Рочняк В. – студентів ІІ-А курсу,  Куца Ю., Серачова К., Кривоніс С. – І-А, Демид Н., Юзишена М., Середюк О., – І-Б, Іванишена А., Рябокінь Н., Підлубний Б., Біленька Т., Васюта В.,  Хоменко О., Лятамбур К., Бабенко В., Козлова Н. – І-В, Грель Д. , Івасюк А., Суслік В., Розлуцький І., Уманець Ю. – І-Є групи і задушевні пісні у виконанні Рочняк В., Тищенко О.П., Сімоник Ю., Куцан Н., Гріщенко В., Підлубний Б. нікого не залишили байдужими. Проявили свою майстерність у грі на гітарі Сімоник Ю. та Семенюк В.

  Вдало підібране музичне оформлення надало вечору–реквієму відповідного настрою.

  Найбільш переконливими були кадри документальних відеофільмів, завдяки яким молодь прониклася почуттям болю за постраждалих людей, рідну країну та її майбутнє.

  Вся аудиторія мовчки слухала виступи студентів, немовби вбирала в себе кожну краплину інформації. "Чорнобиль – чорний біль, його не забілити", кожен має знати та пам’ятати про катастрофу, яка вразила мільйони життів, тому тема піднята викладачем фізики Саковською В.В. з її студентами залишається актуальною навіть через двадцять сім років після трагедії.

  Для передання  трагічності тих квітневих подій організатори вечора приділили значну увагу художньому оформленню актової зали: портрети перших пожежників – героїв Чорнобиля, виставка літератури, плакати з висловами та зображенням палаючого реактора, пам’ятників чорнобильцям, квіти обгорнуті в чорні плахти та  журавель в обгорілому гнізді, що повернувся на Батьківщину. Він подає нам надію на відродження України від смертельної дії радіації.

  Найактивнішу участь в оформленні зали прийняли студенти-дизайнери: Рочняк В., Запорожець А., Ткаченко Л., Рильська О., Куца Ю., Подолян О., Кузніцов А., Вовк В.  

   Під час підготовки та виступу студенти продемонстрували інтерес до тематики вечора, глибоке розуміння  проблеми  радіоактивного забруднення і його впливу на живі організми, що їх щиро зацікавило як майбутніх спеціалістів ветеринарної медицини.

  При підготовці вечора, студенти мали всі умови для реалізації своїх потенційних задатків, розвитку індивідуальних здібностей і кругозору знань та необмежені можливості  діяти і самовдосконалюватися.

  Першокурсники приймали активну участь в зборі матеріалу, підготовці художніх номерів, випуску тематичних стіннівок та естетичному оформленні залу. Приємно відмітити, що підготовка заходу стала справжньою колективною справою, залучені були не лише кращі знавці фізики, а й студенти, які раніше не проявляли особливого інтересу до цієї неймовірної науки.