Ви є тут

Грані співпраці: досвід, партнерство, дружба та взаєморозуміння

Тульчинський коледж ветеринарної медицини БНАУ вже третій рік поспіль радо зустрічає закордонних партнерів.

До нашої коледжанської родини, відповідно до Договору  щодо співпраці та обміну студентами, завітала і перебувала з 5 по 11 квітня делегація з Франції, сільськогосподарського ліцею РЕССЕН, Нанда,  в складі  40 студентів, 6 викладачів та виробничників.

На учасників делегації чекала насичена великою кількістю цікавих, різноманітних за формою і змістом заходів, програма: майстер-класи, відкриті заняття, обговорення -дискусії, презентації, фотовиставки тощо.

Тож, урочиста зустріч, концертна програма - це лише початок інтенсивної та насиченої інтелектуальної подорожі до України. Гості поринули в пізнавальну та творчу атмосферу: цікаві навчальні заняття, вражаючі інтерактиви у просторі музеїв Вінниччини, знайомство з кращими аграрними та переробними підприємствами  Поділля, дослідницькі проекти,спортивні змагання, розважальні програми, театральні вистави, можливість спілкування на пікніку на природі, в молодіжному клубі.

Директор коледжу, Заслужений працівник ветеринарної медицини України, М.І. Моркляк гостинно зустрів французьких колег із навчального закладу РЕССЕН, на чолі з заступником директора Клодом Фарабе.

Під час дружньої зустрічі Михайло Іванович та французькі колеги обмінялись досвідом і пропозиціями, щодо подальшої співпраці. В ході зустрічі делегація була ознайомленна з історією розвитку навчального закладу, навчально-матеріальною базою. Розпочата робота щодо виконання міжнародного проекту «Педагогічний обмін .Структурне співробітництво при викладанні спеціальних дисциплін». В роботі міжнародного науково - практичного семінару взяли участь : головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тульчинського районного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Любчак Ю.В.; приватний ветеринарний лікар Франції Шаретьє; голова ради роботодавців коледжу Орлюк С.В. Приватний ветеринарний лікар Франції Шаретьє розповів про структуру ветеринарної медицини Франції, зазначивши, що студенти коледжу не помилилися з вибором спеціальності, обрали вірну життєву стежину.

В рамках проекту «Педагогічний обмін» для французьких колег та студентів проведено ряд відкритих занять з дисциплін: «Анатомія і фізіологія сільськогосподарських тварин», викладач Мельник В.М., «Внутрішні незаразні хвороби сільськогосподарських тварин», викладач Грабенко С.В., Хребтань С.Г., «Епізоотологія з мікробіологією», викладач Брижчук А.А., «Фармакологія», викладач Хавара В.І.; «Паразитологія та інвазійні хвороби с.г.тварин», викладач Корж І.С.

Щирі слова подяки за співпрацю між навчальними закладами французькій делегації висловив директор коледжу Михайло Моркляк. Нині коледж, відповідно до Угод, співпрацює з французькими ветеринарними клініками,а це унікальна можливість проходження професійного стажування у Франції для студентів коледжу.

Саме така освітня діяльність коледжу є найкращою мотивацією для успішного навчання студентів, а можливість професійного стажування у Франції - закріплення професійних компетентностей, які необхідні на виробництві.

Французьких гостей зацікавив досвід підготовки ветеринарних спеціалістів ТКВМ, облаштування матеріально-технічної бази коледжу, яка гармонійно поєднується з неповторною атмосферою єднання студентства.

Гості, а від недавна повноправні партнери, вдячні за гостинність, за те, що французькі студенти мають можливість пізнати Україну. Співпраця між навчальними закладами України та Франції - є запорукою їхнього розвитку.

Кожна зі сторін привнесла для себе нове та корисне.

Чекаємо на вас, друзі, весною 2020!!!