Ви є тут

В Тульчнському коледжі ветеринарної медицини БНАУ стартував челендж «Студенти обирають спорт»

    На сучасному етапі розвитку українського суспільства зберігається актуальність всебічного розвитку сфери фізичної культури і спорту серед населення України, а саме - ефективна реалізація положень Закону України "Про фізичну культуру і спорт".

    Дослідження та аналіз науковців показали, що  Україна займає 150 місце серед 223 країн світу та 122 місце серед членів ООН за показником середньої тривалості життя.  За даними Держстату, кожен десятий українець не доживає до 35 років, а кожен четвертий – до 60 років.

    За даними Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я  України, стан здоров’я населення України сьогодні оцінюється як незадовільний. Основними передумовами високого рівня смертності є такі фактори ризику, як паління, надмірне вживання алкоголю, брак фізичного навантаження та зайва вага

   При цьому для більшості населення власне здоров’я не є пріоритетом.

    Лікарі рекомендують трактувати спорт і фізичну активність  не як розвагу, а як обов’язковий елемент життя кожного українця.  Якщо ситуація не зміниться, то у 2040 році кожен другий українець буде скаржитись на підвищений тиск і надвагу.

    Питання розвитку спорту і проведення цікавих спортивних заходів  є серед головних пріоритетів Тульчинського коледжу ветеринарної медицини БНАУ. Студенти коледжу є постійними учасниками  та призерами обласних та районних спортивних змагань, спартикіад з легкої атлетики, вільної боротьби, волейболу, футболу, гирьового спорту.

   Для проведення спортивно-масової роботи в коледжі використовується спортивний комплекс  з  ігровим, борцівським залами, зал для занять з гімнастики, футбольне поле майданчик з штучним покриттям для міні-футболу,  які дозволяють  проводити заняття, спартакіади та вести спортивні секції з легкої атлетики, волейболу, настільного тенісу, гирьового спорту, футболу, вільної боротьби.  

    З метою популяризації здорового способу життя та залучення молоді до фізичної культури за сприяння Мисливої А.Ю. викладача фізичної культури, студенти Тульчинського коледжу ветеринарної медицини БНАУ кинули виклик іншим навчальним закладам приєднатися до челенджу «Студенти обирають спорт».

http://veterinary.net.ua/gallery/chelendzh-studenty-obyrayut-sport