Ви є тут

Моя професія – ветеринар

   29 жовтня у коледжі відбулась відкрита виховна година під назвою: «Моя професія – ветеринар». Підготували її студенти ІІ-Є курсу, куратор Чорний С.М., працівники бібліотеки та викладач Чернієнко С. М., який спеціально для заходу написав чудові поетичні рядки присвячені ветеринарії.

   Під час заходу  присутнім продемонстровано безмежні грані і можливості, а також переваги обраної професії – фахівця ветеринарної медицини. Розкрито гуманістичний зміст не легкої, але прекрасної і почесної професії спеціаліста ветеринарної медицини.

   Сьогодні ця професія, окрім безпосереднього лікування тварин, включає безліч різних напрямів. Ветеринари контролюють якість м'яса, молока, яєць та інших продуктів тваринного походження на ветеринарних пунктах і станціях, фермах, у відділах виробничо-ветеринарного контролю на м'ясокомбінатах, на м'ясо-молочних і харчових контрольних станціях, у ветлабораторіях та ін.

   Найкращим прикладом для студентів, в оволодінні високими професійними якостями, в становленні особистості і професійної майстерності є директор нашого навчального закладу Моркляк Михайло Іванович. Його яскрава біографія свідчить про віддане служіння своїй справі. Виступ директора став окрасою заходу, присутні почули цікаві факти з його біографії, як від заступника головного лікаря звичайного колгоспу він став директором одного з найкращих навчальних закладів з підготовки ветеринарних кадрів та отримав високе звання: «Заслужений працівник ветеринарної медицини України». Головне – любити свою справу, зазначив виступаючи Михайло Іванович.  Нецікавих професій немає.  Але треба пам'ятати, що в житті нічого легко не дається. Тільки улюблена праця дає щастя, дає навіть тоді, коли вона вимагає ненормованого робочого часу, психічної напруги...

      Також у рамках заходу присутні почули виступ запрошеного гостя – Цюпка Юрія Вікторовича, інспектора інспекторського відділу при управлінні державної ветеринарної медицини, колишнього випускника нашого коледжу.

     Пам'ятайте слова Євсієнка про те, що наполегливою працею, глибокими знаннями і професіоналізмом, долучаючи до вікової народної мудрості ветеринари оберігають людство, лише так можливо виправдати свою місію на землі.

http://veterinary.net.ua/gallery/moya-profesiya-veterynar