Ви є тут

Інформаційно-освітня зустріч зі студентами на тему: «Профілактика ВІЛ-інфекції/СНІДу»

Доброю традицією стало проведення спільних заходів, спрямованих на пропагування здорового способу життя серед студентської молоді  району.

10  червня, Тульчинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  на базі Тульчинського технікуму ветеринарної медицини БНАУ було проведено спільно з фахівцями обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом інформаційно-освітню зустріч зі студентами І-ІІІ курсів Тульчинського технікуму ветеринарної медицини БНАУ, Тульчинського ВПУ-41 та Тульчинського училища культури на тему: «Профілактика ВІЛ-інфекції/СНІДу». Активну участь у підготовці заходу взяла студентська рада технікуму (наставник Хавара В.І.).

Як зазначив лікар-методист обласного Центру СНІДу Яворський Ярослав Петрович, серед найгостріших соціальних проблем, що постають сьогодні перед українською державою – проблема збереження здоров’я дітей та учнівської молоді, тому питання профілактики СНІДу стає особистою справою кожної людини. Необхідно знати, що профілактика СНІДу включає в себе: пропаганду попередження зараження ВІЛ; зміну способу життя людей; зведення до мінімуму факторів ризику серед осіб, які належать до груп підвищеної небезпеки інфікування; вивчення соціальних умов, що сприяють поширенню захворювання.

В програмі зустрічі окрім цікавої лекції та перегляду тематичного відеофільму «Тест», соціальним працівником обласного Центру СНІДу Кафарською Людмилою Василівною запропоновано молодим людям взяти участь у брейн-рингу та конкурсах, в яких було розглянуто декілька ситуацій та отримано вичерпні відповіді як слід поводитись в тих чи інших випадках, щоб уберегтися від зараження ВІЛ-інфекцією.